Tillbaka till hemsidan
Åke Huss 30 år - Jubileumsportal

Din sotare fyller 30 år – fira med oss!

I år fyller vi på Åke Huss AB 30 år – det vill vi fira bland annat med denna Jubileumsportal. Här hittar du berättelser från vår historia och från vår vardag. Varje månad släpper vi nya inslag, där såväl sanningar som myter kryddas med tävlingar och kuriosa. Samtidigt får du också nya kunskaper om säkrare eldning och en bättre inomhusmiljö! LÄS MER

Vår sotarvärld växer…till din fördel!

Sedan två år tillbaka ingår Åke Huss AB i SoVent Group. Det är den ledande aktören inom den svenska sotnings- och ventilationsbranschen, med verksamhet från Västergötland i söder till Jämtland i norr. Tillsammans med de 23 syskonföretagen sysselsätter gruppen över 350 medarbetare.
“Att vara del av en riksomspännande organisation innebär bland annat att vi är fler som kan hjälpas åt vid arbetstoppar. Men vi får också helt nya möjligheter att utveckla sättet vi arbetar på – till fördel för våra kunder. Med gemensamma administrativa system, egen utbildning och lansering av nya tjänster blir vi en ännu starkare partner inom områdena inomhusmiljö och brandskydd”, säger Åke Huss.
Se även soventgroup.se

Gluffa gläfsa – och sedan lite lanken?

I över 500 år har sotarna varit i samhällets tjänst. Historierna och sägnerna är många. Huruvida det inbringar tur att ta på sotarens knapp, det vet vi inte. Men vad vi bland annat vet är att sotarna gjorde hjälteinsatser på slottet Tre Kronor – och att kåren skapade ett eget hemligt språk, Knoparmoj. Ta del av historien på några minuter! SE FILMEN

Mot nya mil – med uppdaterad profil

Lagom till jubileumsåret rullar vi ut med en ny kostym. Vi har klätt in våra nya bilar, med vår grafiska silhuett. Med ett tydligare visuellt uttryck hoppas vi kunna göra det lättare för dig att se när sotaren är på väg.
Det är förresten inte bara bilarna som uppdateras under året – snart flyttar vi också in i nya fräscha lokaler, centralt i Uppsala. Det blir lättare för dig som vill komma att hälsa på – samtidigt som vi skapar en ännu bättre arbetsmiljö, med nya och mer ändamålsenliga lokaler. Håll utkik efter våra flyttrapporter här på Jubileumsportalen!

TÄVLA OM VÅRT FRISKLUFTSPAKET!

Bor du i eget hus och tillhör vårt distrikt (kommunerna Knivsta, Uppsala eller Tierp)? Då kan du vara med och tävla om vårt friskluftspaket! Det bidrag med flest rätt vinner en totalrengöring av husets ventilationsanläggning* (värde 3.550 kr). Vi vill ha ditt svar senast 30 april.

1. “Gläfsa” på knoparmoj är ett ord för något man äter. Vad?
BullePannkakaPotatis

2. O:et i OVK står för?
OkulärOrdentligObligatorisk

3. En imkanal hittar du vanligen i anslutning till...?
KakelugnenAvloppetSpisfläkten

4. Vilket av följande är INTE ett sotarverktyg?
VirraAnfangKrejs

5. Vem gav sotarna rätt att använda Stora Riksvapnet?
Gustav VasaDrottning KristinaMagnus Ladulås

Skicka mig en kopia på mejlet

*) I paketet mäter vi luften, rengör och injusterar. Priset är baserat på rensning av frånluftssystem och imkanal i villa (max 150 kvm). Värdet är baserat på nettokostnad efter ROT-avdrag. Montering av rens- luckor, spjäll, don, fläktar eller liknande ingår ej.
En jury bestående av Åke Huss och Malin Högberg (Åke Huss AB) utser vinnaren som meddelas per post senast den 8 maj. Juryns beslut kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Ventilationspaketet ska bokas före 31/12 2020 enligt de anvisningar som lämnas med vinstbeskedet.