Chatta med oss – se ikonen nere till höger

Möt Åke Huss AB

BOKNINGSPORTALEN

Tillsammans – för säker eldning och en bättre inomhusmiljö!

Åke Huss AB är etablerat sedan 1990 och finns idag med kontor i Uppsala och Tierp. Vårt team ombesörjer brandskyddskontroll och sotning på kommunernas uppdrag i 35 000 hushåll i Uppsala, Knivsta och Tierp.

Utöver lagstadgad sotning och brandskyddskontroll utför vi ventilationsrengöring, OVK (Obligatorisk Ventilationskontroll) samt olika typer av konsultbesiktningar. Bland våra uppdragsgivare finns såväl den enskilde fastighetsägaren, som de stora bygg-, fastighets- och förvaltningsbolagen.

Åke Huss AB omsätter cirka 25 MSEK (2020) och sysselsätter cirka 30-talet medarbetare – från kundmottagare och
administratörer till skorstensfejare, besiktningsmän och tekniker. Företaget är certifierat för de flesta förekommande arbetsmoment och uppfyller även de vanligaste kvalitetssäkringarna, genom FR2000.

Sedan 2018 ingår Åke Huss AB i SoVent Group. Det är den ledande aktören inom den svenska sotnings- och ventilationsbranschen, med verksamhet från Halland i söder till Västerbotten i norr. De 30 syskonföretagen i gruppen sysselsätter över 400 medarbetare. Företagen samverkar inom bland annat kompetensutveckling. Förutom den övergripande branschutbildningen vid sotarnas skola i Rosersberg har gruppen en egen skola, SoVent Academy i Märsta, med utbildningar inom ventilationsteknik.

Genom oss får kunden tillgång till ett opartiskt bollplank.

Som myndighetsutövare varken säljer eller installerar vi anläggningar. Vår roll är att kunna ha ett objektivt öga och vara en rådgivande partner för kunden. Oavsett vi pratar brandskydd eller ventilation, så är vår roll att kunna överblicka såväl funktion och nytta som ekonomi och hälsa.

Med rötterna i sotningen och dess månghundraåriga hantverk kompletteras idag traditionerna med helt nya, uppdaterade krav och förutsättningar. Vi följer noga den tekniska utvecklingen och uppdaterar både maskinpark och verktyg. Därtill är våra vidareutbildningar viktiga för att kontinuerligt öka kvalitet och kundnytta. Vi på Åke Huss AB vill kunna erbjuda både bredd och spjutspets. Därför hittar du hos oss alla de förekommande roller som finns i branschen: sotare, brandskyddskontrollanter, tekniker och besiktningsmän.

HUR KAN VI HJÄLPA DIG?

På grund av covid, med hög sjukfrånvaro, har vi just nu en extra stor arbetsbelastning på vårt befintliga team. Detta medför att det kan vara längre svarstider på telefon och kontaktformuläret.

Vi ber om överseende med detta. Du kan naturligtvis även mejla din förfrågan till oss på: info@akehuss.se

Prata med vår kundtjänst

Du når oss på 018-65 34 34 helgfria vardagar mellan 08.00–15.00 (lunch 11.00-12.00).

    (*) Skriv in ditt personnummer om du istället för vanlig brevkorrespondens vill ha fortsatta aviseringar och viktig information från oss via e-tjänsten Kivra.