Tillbaka till hemsidan
Aktuellt

Fåglar i skorstenen? Håll kollen i ruvningstiderna!

Våren är här – och därmed hög tid för fåglarna att bygga bo och lägga ägg. Det är ett dilemma för många husägare, då rökkanaler från eldstäder och värmepannor ofta blir ett populärt tillhåll.
Under maj är det främst kajorna som har sin äggläggningsperiod. Därför kan det vara bra att nu hålla ett extra öga på om huset fått nya hyresgäster.

LÄS MER
Aktuellt

Elda smart och ventilera rätt – för lägre energiförbrukning

Att elpriserna rusat i höjden har knappast undgått någon och prognoserna för vintern är minst sagt illavarslande. Hur ska man då tänka och agera för att påverka sin elräkning i rätt riktning? Faktum är att sotaren kan hjälpa till med både råd, tips och konkreta åtgärder som bidrar till att hålla kostnaderna i schack.

LÄS MER
Aktuellt

Allt fler vill ha digital avisering från sotaren

Som ett steg i att förbättra och förenkla kommunikationen erbjuds sedan en tid tillbaka möjligheten att få sotarens meddelanden via Kivra. Den digitala brevlådan, som nu kan användas för att få avisering om sotning och brandskyddskontroll, har blivit allt mer populär bland kunderna.

LÄS MER
Aktuellt

En sotarkammare på lika villkor

En sotarkammare på lika villkor för män och kvinnor – och en arbetsplats fräsch från sot och smuts. Det var två av kriterierna på Åke Huss önskelista när framtidens sotarkammare skulle byggas. Med 1.000 toppmoderna kvadratmetrar på Fyrisborg i Uppsala står Åke Huss AB rustade att möta framtiden.

LÄS MER