Chatta med oss – se ikonen nere till höger

SSR Godkänd Besiktning från Åke Huss AB

BOKA SSR GODKÄND BESIKTNING® – FÖR EXAKTA SVAR OM DIN ELDSTAD

Åke Huss AB erbjuder eldstadsbesiktningar enligt konceptet SSR GODKÄND BESIKTNING®, som är världens första kvalitetssäkrade metod för besiktningar av eldstäder och rökkanaler. Konceptet är framtaget av Sveriges Skorstensfejarmästares Riksförbund, en bransch- och arbetsgivarorganisation som organiserar 98% av branschen. 

SSR GODKÄND BESIKTNING® bygger på arbetsmetodik som är noga utvärderad och dokumenterad. 

Ett kvitto på att din eldstad fungerar som den ska!

SSR GODKÄND BESIKTNING® är en frivillig tilläggstjänst som ska ses som ett komplement till den ordinarie brandskyddskontrollen. Genom den omfattande tekniska undersökningen, och vår tillgång till databaser för jämförelser, får du en mer djupgående blick på hur eldstaden fungerar.

Vi erbjuder fyra olika besiktningspaket – vart och ett utifrån vilka behov du har och vilka frågor som du behöver svar på.

STATUSKONTROLL: Är det dags för underhåll av skorsten och eldstad? Eller är det kanske rentav redan gjort? Med sotarens statuskontroll och funktionsundersökning får du ett kvitto på hur din anläggning fungerar. Bra att veta för din trygghet, komfort och plånboks skull.

INSTALLATIONSBESIKTNING: Med installationsbesiktningen kontrolleras att byggnadsbestämmelserna uppfylls, att din eldstad fungerar på det sätt som avses, att röken inte slår ned hos grannen och att du fått det du betalt för. Allt detta för att den eldstad som du installerat ska fungera på ett bra och säkert sätt i många år framöver.

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING: Är du spekulant på ett hus eller en bostadsrätt? Överlåtelsebesiktningen är vår mest omfattande besiktning och visar vad du kan förvänta dig av eldstadens och skorstenens tekniska status. Vi utgår från hur den nuvarande eller den tidigare ägaren har använt eldstaden och vilka underhållsåtgärder som vidtagits. Vi jämför skicket med liknande eldstäder och skorstenar av samma ålder. Därefter gör vi en riskanalys som tillsammans med besiktningsresultatet ger dig ett bra förhandlingsläge när priset ska diskuteras.

SPRÄNGBESIKTNING: Ska det utföras arbeten i ditt närområde som skapar vibrationer? Med sotarens sprängbesiktning – som utförs före och efter arbetena – får du ett vakande öga så att din kakelugn eller skorsten inte drabbas av eventuell sprickbildning.

Sprängbesiktning utförs enligt SS 460 48 60.

Beställ redan idag – eller läs mer i vår faktabank om säker eldning

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi för att svara på dina eventuella frågor och för att boka en tid som passar dig. Vill du läsa mer om säker eldning och vad regelverket om installation och underhåll? Besök våra sidor med Tips & Råd, som du hittar här.

Beställ eldstadsbesiktning här!

Ja tack! Jag vill gärna beställa enligt följande:

    * Besiktningspriser avser kontroll av 1 st eldstad. Har du fler eldstäder, vänligen notera i meddelandefältet för kompletterande prisuppgift. Angivna priser gäller uppdrag Knivsta, Uppsala och Tierps kommun.


    *För ROT-avdrag samt avisering/faktura via Kivra

    Boka tjänsten online:

    Genom vår Bokningsportal kan du komma direkt in i vårt tidbokningssystem och välja dag och tid själv. Följ anvisningarna under knappen ”Boka tjänst”, där du sedan godkänner bokningsvillkoren. I Bokningsportalen väljer du någon av tjänsterna 1-4. 
    Är du osäker, tveka inte att kontakta vårt team via Kontaktsidan.