Chatta med oss – se ikonen nere till höger

Boka OVK-besiktning i Uppsala & Uppland

OVK, luftflödesmätning och injustering för villa, flerbostadshus och offentlig miljö

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet i de flesta byggnader. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar.

Enligt lag ska OVK-besiktning utföras i följande fastigheter:

Du kan läsa mer om intervaller och vem som ansvarar för vad i vårt avsnitt Tips och råd, som du hittar här.

Boka fullständig OVK-besiktning eller enbart injustering?

Oavsett vilka krav som eventuellt finns på fastigheten, så kan det vara bra att hålla ett extra öga på ventilationssystemets luftflöden. Ett väl injusterat ventilationssystem är en viktig förutsättning för effektiv energianvändning i byggnader. I samband med installation eller ombyggnad av ventilationssystemet ska alltid en injustering genomföras. Injustering och luftflöden kontrolleras sedan regelbundet i samband med de obligatoriska ventilationskontrollerna. En rätt utförd injustering minskar också risken för dåligt inomhusklimat, ventilationsljud, fukt- och eventuella radonproblem. Boka OVK eller fristående mätning/injustering i formuläret nedan.

Beställ redan idag – eller läs mer om ventilation, inomhusmiljö och hälsa.

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi för att svara på dina eventuella frågor och för att boka en tid som passar dig. Vill du läsa mer om inomhusmiljö och ventilationsrengöring? Besök våra sidor med Tips & Råd, som du hittar här.

Beställ OVK, luftflödesmätning eller injustering här!

Kontakta mig för ytterligare information och offert. 

    FÖR BRF OCH FÖRVALTNING

    Representerar du en bostadsrättsförening eller arbetar du med fastighetsförvaltning? Boka gärna in vårt team för en informationsträff. Vi berättar mer om regelverket kring OVK, men också om våra övriga tjänster för din inomhusmiljö – från serviceavtal av ventilationsanläggningar till radontjänster med mera. Du kommer i kontakt med vårt team via telefonnummer 018-65 34 34 eller via info@akehuss.se